Mari Hallapuro

INFO

Olen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Valmistuin vuonna 2012 Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi taidegrafiikan osastolta. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Keravalla.

 

Piirustus on tärkein työvälineeni. Teen töitä pääasiassa kuivaneulalla, lyijykynin ja puuvärein. Piirtäminen on tapa tehdä nopeita merkintöjä luonnoskirjaan ja toisaalta se voi olla myös hidas ja meditatiivinen tapa työstää ja tehdä näkyväksi alitajuisia ajatuksia.

 

Yleensä aloitan työskentelyni jostain havaintopohjaisesta kuvaelmasta ja siksi työskentelen perinteisten asetelma- ja maisemakuvien parissa. Työskentelyprosessin aikana nämä kuvamaailmat usein limittyvät keskenään. Työskennellessäni taidegrafiikan laattojen parissa käytän hyödyksi niiden monistettavaa luonnetta ja teoksista syntyy sarjallisia, ikään kuin hitaita animaatioita.

 

Yritän saavuttaa katoavan hetken kuvaksi asti ja samalla ymmärtää jotain olennaista omasta paikastani maailmassa. Vaikka pohdiskelen näitä isohkoja ja yleisinhimillisiä asioita taiteen kautta, pyrin lisäämään mukaan huumoria ja naureskelemaan asioiden vakavuudelle.  Ihan vain etten katoaisi kokonaan eksistentiaalisen ahdistuksen syövereihin.